.comment-link {margin-left:.6em;}

10.4.05

 

Θέλω να δω τον Πάπα

Αν και δεν είμαι φαν του (και ποιανού είμαι, τέλος πάντων), συνιστώ το κάτωθι άρθρο του Πρετεντέρη από το σημερινό Βήμα (συνυπάρχει με μια μίνι συνέντευξη του Ψωμιάδη στο περιοδικό τους, αλλά μην αρχίσω πάλι την γκρίνια): σαφής, ισορροπημένη και κριτική δημοσιογραφία, με προεκτάσεις κιόλας.
Comments:
Εγώ πάλι αν και παρακαλουθώ τακτικά τον Πρετεντέρη, για το συγκεκριμένο άρθρο είμαι δίβουλος: βρίσκω ήδη μια υπόγεια συγγένεια του μακαρίτη με τον Χριστόδουλο, κι αυτή έχει να κάνει με την ιδεολογική χρήση της θρησκείας, σ' αυτήν είναι εξίσου εκσυγχρονιστές. Και αν το γυρίσουμε στην εικόνα, όπως φαίνεται να επισημαίνεται στο άρθρο, αυτή είναι πολύ συχνά ζήτημα πρόσληψης: στα καθ' ημάς για πολλούς, παλιότερα, και για αρκετούς, ακόμα, ο Χριστόδουλος προσωποποιεί την εκκλησία, άρα, εν δυνάμει εκπέμπει κι αυτός αγιότητα. Αν είναι να αναζητήσουν πρότυπα για να μεταρρυθμίσουν την εκκλησία, ας μην τα ψάξουν στο πρόσωπο του Ιωάννη-Παύλου, γιατί πέρα από τη δορά της συμβιβαστικής εικόνας του, θα στήσουν πάρτυ με τον βαθύτατο κοινωνικό συντηρητισμό του.
 
Συμφωνώ. Ο σχωρεμένος ήδη κατέστρεψε εκατομμύρια ζωές με την εμμονή του κατά της αντισύλληψης και της ομοφυλοφιλίας.

Περισσότερο στέκομαι στην άποψη (καλή ή κακή, τουλάχιστον σοβαρή) πως αρκετά τουρκέψαμε, καιρός να φραγκέψουμε λιγουλάκι.
 
Συλλογισθήτε τι εντροπή
αν έλθη ξένος και σας πη:
"Εφράγκεψε η ψυχή σας".

1870s-2005: Ζαλοκωσταίοι και Ανθιμοδέσποτοι:P
 
Θα σε βοηθήσω: η απέχθειά σου προς τον Πρετεντέρη έχει να κάνει με το ότι πρόκειται για το γνήσιο ιδεολογικό εκφραστή του τυπικού λαμόγιου.
 
Δημοσίευση σχολίου



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?