.comment-link {margin-left:.6em;}

16.1.08

 

Εκλεχτικές (sic) συγγένειες

ή 'Award winning design' ή 'Αν ήταν το βιολί πουλί'

Comments:
!!!!!!!
 
α πα πα πα πα
 
1 Euro = 1.70 Turkish liras
1 CYP = 1.71 Euros
 
Ναι και; Και σ'αυτό πρόβλημα έχουν; Να κάνουμε πόλεμο; Να βρίσουμε; Να τους μουτζώσουμε; Τι να κάνουμε;; Ήμαρτον.. :)))
 
H Ελισαβέττα Β΄ της Αγγλίας γιατί δεν μήνυσε ακόμη την Ευρωπαϊκή΄Ένωση που κόπιαρε το δίλιρο κέρμα για το δίευρώ της;
 
@demetris: Cypriana: everything is connected. Γνωστά πράγματα.

@kwlogria: Κοιτάξτε, πρακτικό πρόβλημα όντως θα μπορούσε να υπάρξει, αφού στον Βορρά κυκλοφορεί η τουρκική λίρα και αφού όντως μοιάζουν τα κέρματα (εξου και το σχόλιό μου για το βιολί και το πουλί). Ωστόσο, αυτόματα μηχανήματα στον Νότο υπάρχουν ελάχιστα (παρκόμετρα και, εεε, παρκόμετρα). Επίσης, όπως έγινε και αλλού, τα κέρματα του ευρώ ο κόσμος προς το παρόν τα αναγνωρίζει διαβάζοντας τους αριθμούς πάνω τους (γι' αυτό και στα ταμεία μάκρυναν οι ουρές). Με άλλα λόγια, με εντυπωσίασε ο τόνος, το στήσιμο και το μέγεθος (Α5) του φυλλαδίου.

Όσο για το αν πρέπει να τους μουτζώσουμε και να τους βρίσουμε, εννοείται. Για τον πόλεμο είναι αργά: από το '63 μέχρι το '74 εφησυχάζανε, τώρα το πουλί πέταξε. Ίσως και το βιολί.

@rakasha: Ειδικός δεν είμαι, αλλά θυμάμαι ξεκάθαρα κέρμα λιρέτας με αυτό το συνδυασμό δύο μετάλλων -- σιγά μην πρωτοπόρησαν στο ντιζάιν οι Βρετανοί, ρε! Α, να το: 500 λιρέτες!
 
Δεν είπα ότι πρόκειται για κυπριακή πρωτοτυπία. Έχω εξηγήσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι δεν είμαι από εκείνους που νομίζουν ότι υπάρχει (ελληνική) πρωτοτυπία ή αποκλειστικότητα στις εμμονές, στην ανικανότητα, στη στενομυαλιά, στην κακοδιαχείριση ή στη βλακεία. Επειδή βαριέμαι να ψάχνω τα αρχεία μου, δείτε τουλάχιστον τη σειρά καταχωρίσεων-μίνι ντοκυμαντέρ "καλύτερες οικογένειες", που δημοσίευα εδώ σε συνέχειες.

Δεύτερον, όπως εξήγησα στην kwlogria πιο πάνω, "πρακτικό πρόβλημα όντως θα μπορούσε να υπάρξει". Δηλαδή δε θα μου φαινόταν παράλογο να τυπώσει φυλλάδια επί του θέματος μια δημόσια υπηρεσία.

Ωστόσο, ακριβώς εδώ διαπιστώνω ότι η εν λόγω (ιδιωτική) τράπεζα έκανε (όπως λέτε) "την τρίχα τριχιά": πάκα ολόκληρα από αυτά τα φυλλάδια (σε ιλουστρασιόν, με έναν τόνο Achtung, σε μέγεθος Α5) στα υποκαταστήματά τους. Σε μια χώρα με ελάχιστα αυτόματα μηχανήματα. Σε μια χώρα που στο κάτω-κάτω έχει μάθει να πιάνει την ημισέληνο και τον Κεμάλ Τουρκοπατέρα με την άκρη του ματιού, όπου κι αν κρύβονται.

Για να το κάνω κι αυτό λ(ε)ιανό: διακρίνω μια υποψία νεύρωσης, ίσως ιδεοψυχαναγκαστικής.
 
Δημοσίευση σχολίου



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?