.comment-link {margin-left:.6em;}

22.5.09

 

Imitation of action


Είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ο Sergio Leone στην τελική μονομαχία του The Good, the Bad and the Ugly επεδίωξε συνειδητά να μιμηθεί ένα σκηνικό αρχαιοελληνικής τραγωδίας. Κι όμως, αρκετά χαρακτηριστικά της είναι μαζεμένα στο νεκροταφείο του Sad Hill, όπου υποτίθεται ότι λαμβάνει χώρα η δράση. Στον κυκλικό χώρο στο κέντρο της σκηνής, μικρογραφία ορχήστρας με πλακόστρωτο, γυροφέρνουν σιωπηλοί οι Clint Eastwood, Lee Van Cleef και Eli Wallach, πρώτος, δεύτερος και τρίτος υποκριτής αντίστοιχα, ενώπιον ενός κοινού απαρτιζόμενου από ενταφιασμένους νεκρούς και των ορνέων που κρώζουν τα χορικά τους. Η έλευση της κάθαρσης βέβαια δεν είναι απολύτως δεδομένη. Και στο Mexican standoff που ακολουθεί στο επόμενο πεντάλεπτο ο από μηχανής Θεός θα ήταν απαραίτητος για να δώσει τη λύση, αν τα ζάρια δεν ήταν φτιαγμένα εκ των προτέρων.



Comments:
Πιστεύω ότι αυτός συνδυασμός Leone,Moriccone,Eastwood,Van Cleef και Wallach είναι από τις κορυφαίες στιγμές της κινηματογραφικής τέχνης. Δεν πρέπει να ζήσει άνθρωπος χωρίς να την δει :)
 
Κάποιοι διαφωνούν, αλλά θα πρόσθετα και το Once Upon a Time in the West. Δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω σε ποιο από τα δύο είμαι πιο loyal.
 
Δημοσίευση σχολίου



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?